2017. ápr 28.

Frissek, ropogósak: Generation Impasse

írta: Mandarin.
Frissek, ropogósak: Generation Impasse

A Pécsi Egyetemi Napok tavalyi ötletéhez híven, idén is felhúzott egy ZEN ’n ’ Roll színpadot. A Zenélő Egyetem és a PEN felkarolja a pécsi, kezdő zenekarokat és fellépést biztosít nekik profi környezetben. Minden PEN-es napot egy helyi banda nyit. Ismertetőül készítettünk egy-egy beharangozó interjút a zenekarokkal. Olvassátok a srácokat neten, élőben meg sörrel a kézben, lelket kiordítva ugráljatok a koncertjeiken. Kezdés minden délután 17.15 -kor! A Generation Impasse nevében Panka Péter nyilatkozott.

 15800608_653883698119516_6057698997887446166_o.jpg

Meséljétek el a banda-sztoritokat!

2012-ben kezdtem el együtt játszani az Áronkával, a kezdeti időszak után pedig négy főre bővültünk. Az első koncertünket a Tititában adtuk. Ezután csatlakozott Süveg Dominik, világhírű cimborám a zenekarhoz, hézagokkal volt jelen, most már nem játszik a bandában, de tiszteletbeli tag marad örökre. Ezzel a formációval jött ki az első track, a Generation Impasse. Azért kezdtünk el zenélni, mert elképesztően kattant kis zeneszerető gyerekek voltunk. Már 10 éves koruk óta jártuk koncertekre, ez volt az első benyomás, ami meghatározta, hogy mi is ezt szeretnénk csinálni.

Szerintetek mi a kulcsa annak, hogy egy zenekar sikeres legyen? Nektek mit jelent a siker?

Szerintünk a siker egy komplex dolog és ahhoz rendkívül sok összetevőre van szükség. Elsődlegesen legyen a zenekar produkciója hiteles. Kell hozzá jó dal, elképesztően nagy kitartás és nem árt tök jó srácnak lenni, jó fej arcnak. (nevet) Szerintünk a kulcsa az, hogy valamiért más legyen a produkció, mint a többi, hiszen emiatt akad meg az emberek szeme rajta.

Mi a zenekari „motorotok”. A plusz, aminek segítségével újra és újra színpadra álltok és

keresitek a lehetőséget?

Szerintem a zenekari motorunk az az elképesztő szabadságérzés, amit ez az egész dolog nyújt nekünk. Elmész, koncertezel, sok emberrel találkozol, utazol, szórakoztatsz és alkotsz. Ez saját magadnak is ösztönző, hogy holnap is legyél olyan jó, mint ma.

Melyik magyar/ külföldi zenekar inspirál titeket? Van ilyen egyáltalán?

Rengeteg zenei hatás ért minket és szerintem ez nagyon sok dalban meg is látszik. Sok zenei  stílust szeretünk, akár balkán dalokat, de a punk zenén át a reggie-ig mindent.  Emiatt nagyon nehéz kérdés ez. Ha mégis olyan embert kéne mondani, aki nagy hősöm, akkor én a Lemmy-t mondanám.  A Motörhead energiája biztosan hatott ránk.

Hol lehet titeket elérni a nyáron?

Egész évben turnézunk a Zorall társaságában, és emellett három fesztivál van jelenleg tárgyalás alatt. Nyáron is egy csomó helyen fellelhetőek leszünk.  Bejutottunk a Dunai Regatta top5-ös mezőnyébe, aminek elképesztően örültünk. Ott játszunk május 6-án, szombaton. Előtte nap pedig Szekszárdon is fellépünk.

Ha kapnátok egy turnébuszt, teljesen ingyen, költségekkel nem törődvén ti alakítanátok

ki/ rendeznétek be magatoknak, akkor milyen lenne?

Ha kapnánk egy turnébuszt biztos lenne benne egy csomó kényelmes ágy, illetve jó pár titkos fiók, aminek a helyéről természetesen csak mi tudunk. Egy nagy hűtő és szerintem hatalmas nagy retek uralkodna…sajnos. Biztos vagyok benne, hogy bakelitgyűjtemény is lenne benne, meg egy lemezjátszó. Sok ablak, meg remélem járna hozzá ingyen tankolós kártya, mert akkor mindjárt más a gyerek fekvése. (nevet)

Ha a bandátok egy fűszer lenne, mi lennétek?

Valami alattomos féle lennénk, tudod, chilli vagy wasabi, ami egy idő után biztos, hogy visszaütne. Utólag hallatna magáról és szemtelenül csípős lenne. Nem ám ilyen izé…koriander…jó kis tróger chilli! Mindenképpen több féle hatást keltene az emberekben.ű

ű

Fotó: Generation Impasse

Szólj hozzá

interjú ZEN PEN Zenélő Egyetem PEN 2017 Generation Impasse