2016. ápr 26.

Zenélő PEN már kedden

írta: Hári Viktória
Zenélő PEN már kedden

A Pécsi Egyetemi Napok keretében idén is lehetőség nyílik a feltörekvő zenekaroknak megmutatni tehetségüket. A Zenélő Egyetem szervezésében már kedden és szerdán is a Színház téri kihelyezett színpadnál hangolódhattok a bulira. Kedden, avagy ma a Pí Therapy és a Projekt Akusztik csap a húrok közé. Mi pedig lecsaptunk a lehetőségre, hogy közvetítsük Nektek a PEN-t! Ezentúl minden nap bemutatjuk az aznapi ZEN&ROLL színpad fellépőit, valamint többek között tudósítunk a fellépéseikről is.

Nem is cséplem tovább a szót, íme a keddi kínálat:

Pí Therapy 

Őszintén szólva még mi sem tudunk sok infót a fiúkról. Annyi biztos, hogy akusztikus rap formációként aposztrofálják magukat Uránváros szívéből, és ők kezdik a programot 19 órától. Tagjai ETK-sok. Egy viszonylag friss bandáról van szó, hiszen hivatalosan 2015 szeptemberében alakultak meg. Nyolc saját dalt írtak eddig, és szerintük az ETK-sok a legszebb lányok.

Tagjai:

  • Kollarics Attila ‒ gitár, ének
  • Végh Balázs ‒ rap

Egy kis ízelítő:

 

Projekt Akusztik

17

A banda 2012 nyarán alakult, akkor még négy taggal, két énekessel és két gitárossal működött a formáció. Több önálló koncertet követően elkezdtek saját számokat írni, ekkor született meg 'I don’t find you' című daluk, amely a közös munka első fontos állomása volt. A 2015-ös év jelentette az igazi ugródeszkát a pécsi bandának, hiszen ebben az évben készült el demólemezük a Flamecore Stúdióban. A zenekar jelenleg folyamatosan tervez és alkot, immáron legalább két tucat saját szerzeményét havi gyakorisággal lépcsőzetesen publikálja.

Tagjai: 

  • Bíró Balázs – gitár, vokál
  • Fülöp Márton – basszusgitár, ének
  • Hajba Gergő – gitár
  • Keszthelyi Ádám – cajón, ütősök
  • Várvölgyi Anita – ének

Ízelítőként a soundcloudról meghallgathatjátok eddigi lemezeiket.

Ne feledjétek:

ZEN&ROLL utcaszínpad - Színház tér

19:00-19:30 Pí Therapy

20:00-20:30 Projekt Akusztik

Mi kíváncsian várjuk a bemutatkozásukat!

Találkozunk a PEN-en!

Szólj hozzá

Pécsi Egyetemi Napok PEN 2016 Pí Therapy Projekt Akusztik Zenélő Egyetem