2017. ápr 28.

Frissek, ropogósak: Ivyz

írta: Mandarin.
Frissek, ropogósak: Ivyz

A Pécsi Egyetemi Napok tavalyi ötletéhez híven, idén is felhúzott egy ZEN ’n ’ Roll színpadot. A Zenélő Egyetem és a PEN felkarolja a pécsi, kezdő zenekarokat és fellépést biztosít nekik profi környezetben. Minden PEN-es napot egy helyi banda nyit. Ismertetőül készítettünk egy-egy beharangozó interjút a zenekarokkal. Olvassátok a srácokat neten, élőben meg sörrel a kézben, lelket kiordítva ugráljatok a koncertjeiken. Kezdés minden délután 17.15 -kor!

 

_mg_3775.jpg

Meséljétek el a banda-sztoritokat! 

2014-ben jöttünk először össze, de nem ebben a felállásban. A nevünk is más volt még. Akkoriban próbálgattuk azt, hogy milyen másokkal együtt zenélni. Játszogattunk, írogattunk csináltunk ezt-azt, de akkor még nem volt konkrét elképzelésünk. Ez a felállás, ezzel a névvel 2015 ősze óta létezik. Egyből elkezdtünk dalokat írni, aminek következtében felvettünk egy demo EP-t, hogy elkezdhessünk koncertezni. De mivel csak 20 percnyi anyagunk volt, ezért elég nehézkesen indult, de pont akkor hirdették meg az első Made in Pécs fesztivált, ahová pont, tök véletlenül 20 perces műsör kellett. Jelentkeztünk rá, és 2016. január 9.-én megtörtént az első behatolásunk a Nappali színpadán a pécsi szcénába.

Szerintetek mi a kulcsa annak, hogy egy zenekar sikeres legyen? Nektek mit jelent a siker?
A jó dalok és a folyamatos jelenlét minden területen. Számunkra az a siker, amikor egy koncertünk után oda jön hozzánk valaki és azt mondja, hogy „Srácok, ez baromi jó volt!”. Az, hogy az embereknek adunk valami olyat, amit más esetleg nem tud, és ha legalább arra az időre amíg a koncertünk van, ő kiszakad a világából és egy újba kerül. Nekünk ez a siker.

 

Mi a zenekari „motorotok”. A plusz, aminek segítségével újra és újra színpadra álltok és keresitek a lehetőséget?

Egyrészt az emberek, akiknek játszunk, másrészt pedig egymás „motorjai” vagyunk. Ezt úgy értsd, hogy egymást pörgetjük fel a saját energiánkkal.

Melyik magyar/ külföldi zenekar inspirál titeket? Van ilyen egyáltalán?

Hát ezeket reggelig sorolhatnánk. Az a helyzet, hogy mind az öten rengeteg zenét hallgatunk és rengeteg félét. A komoly zenén keresztül, a rock klasszikusain át Daft Punkig mindent.

Hol lehet titeket elérni a nyáron?

Ezt a nyarat leginkább a próbatermünkben az új dalok társaságában fogjuk tölteni, de azért telefonon bármikor, illetve júniusban játszunk a sétatér fesztiválon. A további dátumok, illetve események pedig még kicsit váratnak magukra, így nem árt figyelni minket, valami mindig van.

Ha kapnátok egy turnébuszt, teljesen ingyen, költségekkel nem törődvén ti alakítanátok ki/ rendeznétek be magatoknak, akkor milyen lenne?

Egy nagy 70-es évekbeli busz lenne. Bőr ülések, kárpit, hűtő, tükrös asztal. Meg persze rengeteg ember, akik azért vannak ott, hogy bulizzanak velünk. Na meg egy ilyen igazi bajszos, kalapos, belevaló sofőr, aki átmegy a kerítésen is ha kell. Na az király lenne!

Ha a bandátok egy fűszer lenne, mi lennétek?

Major Anna

 

Fotó:Ivyz

Szólj hozzá

interjú ZEN PEN Zenélő Egyetem PEN 2017 Ivyz