2016. ápr 28.

Startol a PEN! ‒ Levosz, Pixelplants és Kaktus

írta: zabaldazenet
Startol a PEN! ‒ Levosz, Pixelplants és Kaktus

Hipp-hopp el is érkezett a nap, amelyre mindenki várt: bizony-bizony, ma este elindul a Pécsi Egyetemi Napok 2016! Ám előtte még ne felejtsük el a Színház teret, ahol a 15.00 órakor kezdődő diákrektor csapatbemutatók előtt, pontosan 14.00 órától DJ-ként Levosz alapozza meg a jókedvet ‒ ha még nem lenne adott. Aztán egy kis helyszínváltást követően, most már valóban a PEN-en, a Zsolnay Negyed #PTE1367 színpadán 17.00 órától a Pixelplants lesz a fesztivál legelső fellépője, akiket 17.45-től a Kaktus követ. Ismerjük meg őket kicsit jobban!

Levosz

A deep-house, future-house és bass-house műfajban játszó srác 2012-ben ismerkedett meg a zenélés rejtelmeivel, és ahogy referenciáiból látszik, számára azóta sincs megállás: minden évben fellép az ország több pontján. Játszott már Miskolcon, Tiszaújvárosban, Hajdúszoboszlón és Budapesten is, most pedig a PEN ZEN&ROLL keretén belül a Színház téren kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Ha valaki Erasmus Prezentációs afterpartykra jár, akkor Levosz biztosan nem ismeretlen számára.

Ízelítő:

 

Pixelplants

Fotó: Pixelplants Facebook-oldal

 

Már a műfaj is jól hangzik: indie-electronica, hard-pop. Hát még az, hogy a Pixelplants élőben is meghallgatható lényegében a PEN első fellépő zenekaraként, ők ugyanis már a Zsolnay Negyed #PTE1367 színpadán játszanak majd a közönségnek. A 2014 óta létező banda alapvetően egy pécsi tehetségkutató miatt állt össze, ahol azonnal be is zsebelték az első helyet. Mi megszavaztuk nekik a bizalmat.

Tagjai:

  • Kocsis Viki ‒ ének
  • Dézsi Sada ‒ sminták, ütemek
  • Jakab Gábor ‒ gitár

Ízelítő:

 

Kaktus


Fotó: Kaktus Facebook-oldal

 

Elektronikus, pszichedelikus, kísérleti. Ezekhez a stílusokhoz köthető a 2014-ben alakult ‒ eredetileg ‒ pécsi‒kaposvári trió, akik az elektronikus- és az élőzene közötti hidat igyekeznek megépíteni. Bevallásuk szerint "a zene magját a jellegzetes, >táncolható< elektronikai elemek alkotják; az élő dob, a pszichedelikus gitárhangzás és a gyakori experimentális törekvések pedig éppen ettől a gépiességtől való távolságtartást segítik." A trió időközben két további taggal bővült.

Tagjai:

  • Borbás Olivér ‒ programming, billentyűk, gitár, ének
  • Irsik Bence ‒ gitár
  • Szula Gergely ‒ dob
  • Gál Keve ‒ basszusgitár, ének
  • Terenyi Zsuzsi ‒ ütősök

Ízelítő:

Ne feledjétek:

ZEN&ROLL utcaszínpad – Színház tér

14.00 DJ Levosz

#PTE1367 színpad – Zsolnay Negyed

17.00–17.20 Pixelplants

17.45–18.05 Kaktus

A ZEN legyen veled!

Írta: Szanyi-Nagy Judit

Szólj hozzá

PEN 2016 Zenélő Egyetem DjLevos Pixelplants Kaktus