2017. sze 01.

Nyit a bánya! Menni ér!

írta: Mandarin.
Nyit a bánya! Menni ér!

Új tanév, új leégési csíkok a bőrünkön és persze új, végeláthatatlan kurzusarzenál. Miután megsirattuk a strandon hesszelés és a délig alvás időszakát, bepakoltuk újonnan vásárolt tanszereinket az iskolatáskánkba (egy másik dimenzióban maximum) és az első őszi esőre várunk még ne temessük az életünket. A szeptember egy nem csak a padban szenvedést hozza magával, hanem a helyi klubok nyitását is. Tessék felvésni a naptárba a szeptember 4-et, hiszen, ha hétfő, akkor Szenes!

21167727_10207498723144705_6440541691209054571_o.jpg

Pécsi létem első buliját a Szenesben élhettem át. Akkor még nemrég, gimit elhagyott kiscsajként meghökkentő élmény volt a disco-k, fehér dorkós srácok és köldökig kivágott felsős lányok világa után a bányába csöppenni. És ha első blikkre nem is éreztem ám a flowt, a következő alkalomra már örök szerelmese lettem a Szenesnek. Szóval nekem minden tanévkezdés- mint jó pár, és nem csak BTK-s arcnak- ehhez a helyhez kötődik.

A tavalyihoz képest megújult a crew, de nagyon reméljük, hogy a lelkesedésük és szakmai hozzáértésük a „régiekéhez” hasonló. A nyitó buli fellépőit  figyelve  egyenlőre nincs kétségünk!

A fellépők hétfőn a Generation Impasse és  az Ivyz lesznek.  Mindkettő pécsi banda, akik elkerülhetetlenek a város zenei életében. Megkérdeztük a srácokat, nekik mit jelent a Szenes.

„A Szenes egy állatira különleges hely, legendás történések és koncertek helyszíne, épp ezért baromi király, hogy ott játszhatunk.” – kezdi Széll Tomi, az Ivyz frontembere. „Mivel mi egy egészen friss ügy vagyunk- eddig rövid zenekari életúttal-, mindegyik ottani koncertünk fontos pontnak számít az életünkben. Ez lesz a harmadik alaklom, hogy a bányában játszhatunk: láttuk szinte teljesen üresen, láttuk közel 100 emberrel ( istenem de jó érzés volt!) és most reményeink szerint még többen lesznek!”

 

„A Szenes számomra az a hely, ahova, ha elmegyek mulatni, általában másnap 3 órás késéssel érek be a munkahelyemre. Hozzáteszem: a munkaidőm 4 órás…”- mondja Panka Peti, a zenekar énekese- „Továbbá a nyugvó Szenes rendkívüli menekültszálló. Ugyanis nem egyszer bizonyos megfáradt esték után ott hajtottuk álomra fejünket különböző előadások ideje alatt, amin persze jelen kellett volna lennünk. Emellett a banda számára számtalanszor funkcionáltak irodai eszközként a bánya számítógépei, sőt egyetemi és nőügyek intézésekor is. Természetesen imádunk Szenes Klub! Hétfőn ezt nagyon prezentálni is fogjuk!”

 

 Az esemény linkje!

A két bandáról plusz infók: Ivyz itt és Generation Impasse itt.

Ottali!

Szólj hozzá

szenes ivyz Generation Impasse