2017. ápr 27.

Frissek, ropogósak: Lékkör

írta: Mandarin.
Frissek, ropogósak: Lékkör

A Pécsi Egyetemi Napok tavalyi ötletéhez híven, idén is felhúzott egy ZEN ’n ’ Roll színpadot. A Zenélő Egyetem és a PEN felkarolja a pécsi, kezdő zenekarokat és fellépést biztosít nekik profi környezetben. Minden PEN-es napot egy helyi banda nyit. Ismertetőül készítettünk egy-egy beharangozó interjút a zenekarokkal. Olvassátok a srácokat neten, élőben meg sörrel a kézben, lelket kiordítva ugráljatok a koncertjeiken. Kezdés minden délután 17.15 -kor! A Lékkörtől Hanzli Fanni nyilatkozott.

 15895737_2021789144703024_4657577671015134319_o.jpg

Meséljétek el a banda-sztoritokat!

2014 őszén Roland (dobos) fejéből pattant ki az ötlethogy, összeránt egy zenekart.Először engem keresett fel, hogy lenne-e kedvem zenekarban énekelni. Mivel még sosem csináltam ilyet, örömmel igent mondtam. Roland Danival (gitár) és Gerivel (basszus) már korábban zenélt együtt,de valamiért egy idő után ez félbe maradt. Dani először csak ideiglenesen csatlakozott hozzánk,de hamar kiderült, hogy jól tudunk együtt dolgozni és nemsokkal később nevet is adtunk ennek a közös örömzenének.

Szerintetek mi a kulcsa annak, hogy egy zenekar sikeres legyen? Nektek mit jelent a siker?

Szerintünk a siker kulcsa, hogy szeresd, amit csinálsz, mert az már saját magatok felé is hatalmas siker. Számunkra már az is nagy dolog, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretnénk és olyan zenét játszhatunk, amit szeretünk.Annak is nagyon örülünk, hogy vannak emberek, akik szeretik, amit alkotunk és eljönnek a koncertekre.

Mi a zenekari „motorotok”. A plusz, aminek segítségével újra és újra színpadra álltok és keresitek a lehetőséget?

A legfontosabb, hogy ezalatt a két és fél év alatt nem csak zenélgettünk hanem jó barátok lettünk. Emberileg nagyon jól kijövünk. A másik, mint azt már az előbb említettük: azt csináljuk, amit szeretünk és szeretnénk kihozni belőle a maximumot, ezáltal folyamatosan keressük az új lehetőségeket és próbáljuk is őket megragadni.

Melyik magyar/ külföldi zenekar inspirál titeket? Van ilyen egyáltalán?

Mind a négyünknek elég különböző zenei ízlése van,ezért nem szeretnénk kiemelni senkit mert nagyon hosszú lista lenne,de egyetértettünk abban, hogy azok a zenekarok a leginspirálóbbak, akik több évnyi zenélés és siker után is a földön járnak. Szeretünk olyan koncerteket végighallgatni, ahol érezhető a zenekar és a közönség közti összhang.

Hol lehet titeket elérni a nyáron?

Július 14.-én a Kunfehértói Sörfesztiválon találkozhattok velünk. Egyéb koncert nincs betervezve,de szívesen várjuk a megkereséseket. (nevet)
Ezen kívül pedig gőzerővel dolgozunk egy újabb kislemezen.

Ha kapnátok egy turnébuszt, teljesen ingyen, költségekkel nem törődvén ti alakítanátok ki/ rendeznétek be magatoknak, akkor milyen lenne?

Ennél a kérdésnél kicsit elszaladt a fantáziánk, főleg a három fiúnak nagy vágyuk a három négyzetméteres nők és az erotikus világítás. Én személy szerint csak annyit szeretnék, hogy nekelljen két izzadt testet szagolnom a középső ülésen nyomorogva,illetve egy kaja automata mindig jól jön.

Ha a bandátok egy fűszer lenne, mi lennétek?

Só.Értitek show.. A "viccet" félretéve erre a kérdésre nem tudtuk, mit is válaszoljunk,de legalább kiderült, hogy rengeteg fűszert ismerünk.

 

Fotó: MountRaw Pictures

Szólj hozzá