2016. ápr 27.

Vattacukros Lenthár Balázs, avagy íme a második ZEN nap

írta: Hári Viktória
Vattacukros Lenthár Balázs, avagy íme a második ZEN nap

Lassan, de biztosan beindul a Pécsi Egyetemi Napok. Tegnap a Pí Therapy és a Projekt Akusztik játszottak, ma a Dübörgő Vattacukrok és Lenthár Balázs szolgáltatja a Színház téri ZEN&Roll színpadnál a talpalávalót. Íme a mai kedvcsináló összefoglaló.

Dübörgő Vattacukrok

 

Egészen 2010-ig nyúlik vissza a banda története: a szigetvári Weiner Leó Zeneiskola falain belül alakultak meg Gersy Károly Döde zenész, zeneszerző és zenetanár vezetésével. Nem kisebb céljuk volt, minthogy a diákok megtanulhassanak zenekarban zenélni, megismerjék a színpadi folyamatokat, emberi és technikai oldalról is. Ami hihetetlenül menő, legalábbis szerintem. Repertoárjuk egészen a klasszikusoktól a punkon, reggae-n keresztül a filmzenékig tart. Fellépéseiken játszanak AC-DC-t, Green Day-t, Quimby-t vagy akár Sweet Home Alabamát is.  Dübörgésre fel!

Tagjai:

  • Meszes Zsolt-billentyű
  • Kiss Bence - dob
  • Piros Bence - szólógitár
  • Gersy Károly - basszusgitár, vokál
  • Papp Fanni - gitár, vokál
  • Lukács Dorottya - szólóének, gitár

Ízelítő:

 

Lenthár Balázs

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2008-ban kezdett aktívan koncertezni, először csak pécsi kocsmákban tűnt fel, kisvártatva azonban megjelent utcazene és más fesztiválokon, füstös csehókban, koszlott árokpartokon országszerte. Szellemiségét és zenéjét tekintve "kocsmatrubadúr, aki a számkivetettek, kocsmatöltelékek és önpusztító dimenziókalandorok világát idézi meg mocskos blues- és rock’n’roll-sanzonjaival" ‒ állítja ő, mi meg hiszünk neki.

Ízelítő:

Kíváncsian várjuk hát, mit hoznak nekünk a PEN-re!

Ne feledjétek:

ZEN&ROLL utcaszínpad - Színház tér

19:00-19:30 Dübörgő Wattacukrok

20:00-20:30 Lenthár Balázs

A ZEN legyen veled!

Szólj hozzá

Pécsi Egyetemi Napok Lenthár Balázs PEN 2016 Zenélő Egyetem Dübörgő Vattacukrok