2016. jún 04.

Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) ─ közeledünk!

írta: zabaldazenet
Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) ─ közeledünk!

Már 2016 februárja óta kapjuk a sajtóleveleket, azonban most válhat igazán érdekessé az összefoglaló, hogy az augusztus 3─6. között megrendezendő Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) különféle színpadjain kik is lépnek fel. Ezek az információk már csak azért is fontosak, mert a FEZEN Nagyszínpadán épp a minap cserélődött ki két zenekar. 

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő FEZEN az évek során sokat változott, a rock és metál vonulat mellett nyitott más műfajok felé is, így lehetséges, hogy mainstream zenekarokkal is találkozhattok a székesfehérvári fesztiválon. A sokat megélt rendezvény számos helyszínt is kipróbált már, míg az utóbbi években, úgy tűnik, megtalálta a jelenleg is otthont adó állandó helyszínt, a MÁV Előre pályát (Takarodó u. 3.). De nézzük először azt, kik azok, akikért érdemes ellátogatni az eseményre!

2016. augusztus 3., szerda, az 1. nap fellépői:

Természetesen a pécsi illetőségű szerkesztőség számára elsődleges a Halott Pénz fellépése, így ők az elsők, akiket kiemelünk a sorból az olyan formációk mellett, mint a Margaret Island, a WellHello, az Ocho Macho, a Brains vagy a Zorall, akik mind-mind ezen a kezdőnapon lépnek majd fel. A kicsit erősebb zenét kedvelőknek a P.Boxot, az Oment vagy a Blind Myselfet ajánljuk, de nagyon. Ha pedig őrültködni szeretnétek kicsit, akkor is jegyezzétek fel ezt a napot, hiszen Pixa szintén a fellépők között szerepel.

Az 1. nap eddigi összes fellépője: http://www.fezen.hu/1-nap

2016. augusztus 4., csütörtök, a 2. nap fellépői:

Pécs mindenhol képviselteti magát, így a második napon is találhatunk olyan bandát, akik innen származnak. Ez pedig nem más, mint a 30Y. Természetesen mellettük is számos más jó együttes lép még fel csütörtökön, így a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag vagy a Quimby; a kicsit erősebb zenét kedvelők pedig a következőkre rázhatják (kezüket, lábukat, fejüket, akármijüket): Aurora, Cadaveres, Lord. Akiket pedig külön érdemes megemlíteni, az Majka & Curtis live, illetve a Nouvelle Vague.

A 2. nap eddigi összes fellépője: http://www.fezen.hu/2-nap

2016. augusztus 5., péntek, a 3. nap fellépői:

Bár a pénteki nap elsősorban az erősebb zenét kedvelőknek kedvez, azért kicsit "lightosabb" műfajokat is találunk a nem is akármilyen fellépők között. Székesfehérváron lesz a Milky Chance, vagy a Pécsi Egyetemi Napokon is játszó PASO. Mellettük tombolni lehet még Junkiesra, Cloud 9+-ra, Depresszióra, Wisdomra vagy Tankcsapdára. Az est talán legnagyobb szenzációja azonban a Within Temptation lesz.

A 3. nap eddigi összes fellépője: http://www.fezen.hu/3-nap

 

2016. augusztus 6., szombat, a 4. nap fellépői:

A több oldaláról ismert Závada Péterrel ezen a napon találkozhatnak majd a rajongók, ugyanis az Akkezdet Phiai is fellép az olyan további zenekarok, DJ-k mellett, mint az Intim Torna Illegal, Odett, Julia Carpenter vagy a Road. Húzónévként számít a The Trousers, a Faithless és a Guano Apes. Azta.

A 4. nap eddigi összes fellépője: http://www.fezen.hu/4-nap

 

 

Jegyek, bérletek természetesen még kaphatók, méghozzá többek között a ticketportal oldalán.

Emellett speciális, kombinált bérleteket is vehettek:

Találkozzunk a FEZEN-en!

Írta: Szanyi- Nagy Judit

Szólj hozzá

FEZEN